terug naar alle blogberichten

Wek je eigen elektriciteit op en hou je energiekost onder controle

09 Sep 2022

In dit onzekere energielandschap is de installatie van zonnepanelen de enige snelle en eenvoudige manier om jouw energiekost toch enigszins onder controle te krijgen.

 

Nu de energieprijzen maar hoog blijven, je al alle trucjes uit de kast hebt gehaald om zo weinig mogelijk te verbruiken, en het capaciteitstarief zijn intrede doet, ben je eigenlijk helemaal ten einde raad. Wat kan je nog meer doen om je energieverbruik onder controle te houden? Wij onderzochten de mogelijkheden en zien één ideale oplossing: investeren in zonnepanelen.

 

Hoe rendabel zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn in eerste instantie een hap uit je budget, maar wel een dat je op termijn dubbel en dik terugverdient. En die termijn bedraagt tegenwoordig gemiddeld slechts 5 jaar! Dankzij zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op, die je onmiddellijk kan verbruiken. Zo neem je minder af van het net, zakt je energiefactuur en brengt je investering onmiddellijk op.

  • Je bespaart vanaf de eerste dag op je energiefactuur en beschermt jezelf zo ook tegen de stijgende prijzen.

  • Zelfs op minder zonnige dagen verdien je. Zonnepanelen hebben namelijk geen warmte nodig om elektriciteit op te wekken. In tegenstelling tot wat velen denken, tellen we in België ruim voldoende zonne-uren om zonnepanelen rendabel te maken, nl. 1.600 à 1.700 uren per jaar!

  • Door de hoge energieprijzen bedraagt de terugverdientijd van een gemiddeld pakket van 10 zonnepanelen slechts 5 jaar!

  • Misschien heb je wel recht op een premie? De Vlaamse Overheid kent namelijk een eenmalige investeringspremie toe, als je aan de voorwaarden voldoet.

 

Verbruik je eigen opgewekte energie

Laat je je wasmachine graag overdag draaien? Werk je veel van thuis uit? Heb je een elektrische laadpaal? Dan kan je de energie die je opwekt op het zonnigste moment van de dag perfect direct verbruiken. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je opteren voor een thuisbatterij om je opgewekte energie op te slaan tot het moment dat je ze nodig hebt.

 

Klaar voor zonnepanelen?

Onze partner Het Nieuwsblad heeft samen met ons een zeer interessant aanbod uitgewerkt. Maak je keuze uit zonnepanelen, of zonnepanelen met batterij. Je kan ze kopen of huren. Alle details vind je hier!

 

Ben je al Gaele-klant?

Als jouw makelaar kennen wij je verbruiksprofiel en ook rond zonnepanelen kunnen wij je perfect adviseren en begeleiden bij de aankoop of bij een huurformule. Neem contact op met Gaele en bekijk samen de mogelijkheden!

 

Nog geen Gaele-klant?

Wil je graag je eigen energie opwekken via zonnepanelen? Ook dan kunnen we je perfect adviseren!

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Duurzame energieoplossingen

Ultrasnel elektrisch laden