terug naar alle blogberichten

Minister Vincent Van Quickenborne bezoekt Enbro

11 May 2023

Op dinsdag 9 mei bracht Vincent Van Quickenborne, Federaal Minister van Justitie en de Noordzee, ons een werkbezoek om zich te verdiepen in de wondere wereld van energie en de energietransitie. Met de komst van een drijvend zonnepanelenpark op de Noordzee, dat deze zomer van start gaat, willen we het debat aangaan om dat zonnepanelenpark als een langetermijnproject te zien.

“Laten we eerst alle beschikbare daken in België van zonnepanelen voorzien, vooraleer we denken om de Noordzee vol te leggen” aldus Luc Demeyere, CEO van Enbro. “Het energiedebat wordt de laatste tijd te veel gevoerd met doemscenario’s, terwijl we voor heel wat positieve uitdagingen staan in de energietransitie die gaande is. De energietransitie waar we de komende tien jaar voor staan in Europa, is volgens ons een positief, begeesterend en lucratief project waar alle partijen baat bij vinden”, vindt Luc Demeyere.

“Energievoorziening voor bedrijven en particulieren wordt inderdaad complexer. Met ons bedrijf willen we in de toekomst meer inzetten op diensten om onze klanten te ontzorgen.”

Dankzij een heldere én een pragmatische visie op energie combineren we technologie en innovatie om de juiste mix te bepalen tussen klassieke en hernieuwbare energiebronnen.


© Wouter Vervaeck

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Duurzame energieoplossingen

Ultrasnel elektrisch laden